Horoscop Chinezesc si Zodiacul Chinezesc in 2017

Legenda spune ca Buddha a chemat la el toate animalele inainte de a intra in Nirvana, pentru a-si lua ramas bun inainte de a pleca definitiv de pe Pamant. La chemarea lui au raspuns primele Sobolanul, Bivolul, Tigrul, Iepurele, Dragonul, Sarpele, Calul, Oaia, Maimuta, Cocosul, Cainele si Porcul. In ordinea sosirii lor au fost alcatuiti anii zodiacului chinez. Acest zodiac a fost folosit in China abia din secolul al IX-lea. Sistemul astrologic reprezentat prin cele douasprezece animale este unul partial, care pune accent pe profilul personalitatii nu pe predictia destinului. Chinezii spun ca anul in care ne-am nascut reprezinta animalul care se ascunde in inima noastra. Pentru ca sistemul sa fie complet se foloseste asociat cu Cei Patru Stalpi ai Destinului. Este una dintre metodele cele mai serioase si profunde folosite pentru a prezice luna, anul si fazele favorabile oricarei persoane.

Chinezii acorda o importanta foarte mare celor cinci elemente fundamentale care intra in compozitia universului: metalul, apa, lemnul, focul si pamantul. Ele sunt interdependente, influentandu-se reciproc. Sunt folosite si in astrologie, definind caracteristici importante. Astfel: Elementul metal da un caracter dur, inflexibil, increzatoar in sine, incapatanat, sub semnul lui sunt persoane care nu se lasa coplesite de probleme, dar care pot sa opereze modificarile si transformarile pe care si le doresc. Metalului ii corespunde simtul auzului, iar dintre organele corpului, plamanii.

Elementul apa lucreaza neintrerupt si in tacere, persoanele aflate sub influenta ei, putand, precum apa sa erodeze stancile. Sunt persoane care doresc sa se infiltreze nu sa domine, care sunt flexibile si maleabile, dar in extrema indecise. Apei ii corespunde simtul vazului, iar dintre organe rinichii.

Elementul lemn pune mare pret pe etica, sub semnul lui sunt persoane expansive si generoase, care au spirit de echipa, cu o inalta tinuta morala, buni executanti, care progreseaza constant. Slabiciunea consta in a-si asuma sarcini prea numeroase, imprastiindu-si resursele in prea multe directii. Lemnului ii corespunde simtul mirosului iar dintre organe ficatul.

Elementul foc da personalitati conducatoare, hotarate si sigure pe ele. Sub semnul focului sunt persoane dinamice, intreprinzatoare, deschizatoare de drumuri. Ei atrag cu caldura si stralucirea pe care le emana, dar pot deveni si distrugatori prin impulsivitate. Focul corespunde simtului tactil iar organul specific este inima.

Elementul pamant se caracterizeaza prin munca, simt practic, organizare si obiectivitate. Sub semnul pamantului sunt oameni care lucreaza serios si metodic, indicati pentru a organiza, care nu intreprind nimic fara un motiv intemeiat. Pamantului ii corespunde simtul gustativ iar organul asociat este splina.

Ciclurile zodiacului chinezesc

In acest fel fiecare zodie din zodiac chinezesc poate sa aiba una dintre cele cinci caracteristici: metal, apa, lemn, foc sau pamant. De exemplu este Sobolan de metal, Sobolan de apa, Sobolan de lemn, Sobolan de foc si Sobolan de pamant, functie de anii nasterii. Deci in afara de cele 12 tipuri date de cele 12 animale, mai exista la fiecare in parte, 5 tipuri, date de elementul specific, rezultand in acest fel 60 de tipologii diferite.

Pe scurt un acest tip de zodiac are un ciclu complet de 60 de ani, cu subcicluri de 12 ani. Din punct de vedere subtil putem spune ca la 12 ani este considerata incheiata copilaria, trecand la adolescenta, apoi la 24 de ani este inceputul maturitatii, ca la 36 majoritatea sa aiba familie si copii, la 48 ne pregatim sa avem plenitudinea gandirii, iar la 60 este un ciclu complet. In China se obisnuieste ca la varsta de 60 de ani sa fie o sarbatoare familiala foarte mare la care sa participe toti membrii, fiind o mare binecuvantare daca sub acelasi acoperis se adunau 4 generatii.

Zodiacul Chinezesc in 2017 - Anul Cocosului de Foc


In zodiacul chinezesc anul 2017 este simbolizat de anul Cocosului de Foc. Acest an, al cocosului de foc incepe pe 28 Ianuarie 2017 si se sfarseste pe data de 15 Februarie 2017. Ce semnifica acest an al Cocosului de Foc?
Cocosul este cel de-al zecelea semn al zodiacului chinezesc. Anul cocosului de foc semnifica un an mai bun decat cel care va urma. Este un an al corectitudinii, dreptatii si eficientei de miscare, asadar este benefic persoanelor care au aceste calitati.
In Zodiacul Chinezesc 2017, Cocoşul de foc ne îndrumă să ne focalizăm pe punctualitate, sincronizare a acţiunilor noastre majore şi consecvenţă, să ne smulgem din inerţie, să ne trezim dintr-o relativă letargie, din somnul obişnuinţelor şi tabieturilor noastre, şi să nu mai amânăm de azi pe mâine demersurile noastre decisive, să prindem din zbor orice oportunitate fugară ivită în faţa ochilor şi să fim vigilenţi, atenţi la tot ceea ce se petrece în jurul nostru.
In Zodiacul Chinezesc 2017 Cocoşul este semnificaţia izgonirii si exorcizării spiritelor rele.
Anul Cocoşului de Foc 2017 este guvernat de principiul Yin, ce inspiră sinelui nostru înţelegere şi căldură afectivă, cufundarea în viaţa personală şi întărirea relaţiilor familiale.


Alege anul chinezesc in care te-ai nascut din lista de mai jos.

Zodii Soare si Luna

Leu
Soare in Leu
26 grade
Rac
Luna in Rac
25 grade

Compatibilitati ZodiiToate informatiile de pe Horoscop 2017 sunt protejate de legea drepturilor de autor
Site dezvoltat si administrat de DCwebdesign.ro